Пекін відхилив критику Зеленського і заявив, що продовжить просувати свій варіант «мирного плану»

Китай не має наміру переглядати позицію щодо війни в Україні.

13 Вересня 2024
1 хв читання
135 переглядів
Китай відреагував на критику Зеленського

Китайська влада офіційно відреагувала на критику мирного плану, розробленого спільно з Бразилією, який нещодавно висловив президент України Володимир Зеленський. За словами представниці Міністерства закордонних справ КНР Мао Нін, Китай не планує змінювати свою позицію щодо війни в Україні й має намір і надалі просувати свою ініціативу, пише NewDay.

Мао Нін зазначила, що китайсько-бразильський план включає шість спільних домовленостей, спрямованих на деескалацію конфлікту. 

Дозвольте мені повторити, що Китай та Бразилія висунули шість спільних домовленостей для вирішення одного невідкладного пріоритетного завдання — деескалації ситуації. Загальні домовленості наголошують, що всі відповідні сторони повинні дотримуватись трьох принципів для деескалації ситуації, а саме: не розширювати поле бою, не ескалювати бойові дії і не провокувати жодну зі сторін. Китай продовжить сприяти мирним переговорам і відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні кризи,

зазначила представниця МЗС КНР.

Згідно з Мао Нін, ініціатива вже отримала позитивний відгук від понад 110 країн. Представниця КНР також підкреслила, що Китай продовжить підтримувати тісний контакт з Україною та відіграватиме конструктивну роль у політичному врегулюванні війни.

Нагадаємо, що у рамках китайсько-бразильського плану не передбачено виведення російських військ з території України. Зеленський, коментуючи цей план, назвав його деструктивним і зазначив, що країни, які його пропонують, фактично підтримують позицію Росії. Президент України також висловив стурбованість, що підтримка Пекіна може подовжити тривалість вторгнення.

Нагадаємо, що Британія дозволила Україні використовувати ракети Storm Shadow для ударів по РФ.

Вийти з мобільної версії