Ілон Маск та інші мільярдери інвестували $220 мільйонів на підтримку Трампа

Тим часом Камала Гарріс прагне залучити виборців у ключових штатах, де конкуренція особливо велика.

16 Жовтня 2024
1 хв читання
78 переглядів
Ілон Маск та Міріам Адельсон серед провідних донорів на підтримку Трампа.

Ілон Маск та інші впливові мільярдери за останні три місяці пожертвували приблизно 220 мільйонів доларів групам, які підтримують кандидатуру Дональда Трампа на пост президента США від Республіканської партії. Про це повідомляє CNN, посилаючись на звітні дані, подані федеральним регуляторам, пише NewDay.

Згідно з документами, Маск особисто передав майже 75 мільйонів доларів на підтримку протрампівської Super PAC, America PAC. Ця організація спочатку отримала фінансування від мережі колишніх партнерів Маска, однак протягом третього кварталу він став єдиним донором.

Бізнеследі Міріам Адельсон, відома своєю відданістю Трампу й спадкоємицею статку казино, також внесла 95 мільйонів доларів в іншу групу, Preserve America, що підтримує колишнього президента. Ще одна впливова протрампівська Super PAC, Restoration PAC, повідомила про значний внесок від бізнесмена Річарда Елліса Уілайна, який пожертвував близько 49 мільйонів доларів.

На фоні цих інвестицій команда Камали Гарріс, суперниці Трампа, підкреслює шалений темп її кампанії, зібравши вже мільярд доларів. Лише за перший тиждень Гарріс зібрала 200 мільйонів доларів, з яких 81 мільйон було отримано за рекордні 24 години.

Команда Гарріс закликає своїх прихильників продовжувати підтримку, акцентуючи увагу на фінансовій потужності Трампа, адже його кампанію активно фінансують мільярдери. Вони наголошують на важливості роботи в «фінальному спринті» для залучення виборців у невизначених штатах.

Нещодавно стало відомо, хто випереджає на достроковому голосуванні у президенти США в ключових штатах.

Вийти з мобільної версії