Інвестувати в Німеччину безглуздо – голова Siemens

Глава податкового департаменту Siemens заявив, що інвестувати в Німеччину стає безглуздо

19 Жовтня 2024
1 хв читання
110 переглядів

На відкритому засіданні комітету з питань фінансів Бундестагу начальник податкової служби Siemens Крістіан Кезер (на фото посередині) заявив: «Насправді немає нічого, що б сприяло інвестиціям у Німеччину, пише Новини Херсона з посиланням на BILD. Тому наші останні інвестиції в основному були зроблені за кордоном».

Siemens — одна з найбільших німецьких компаній із близько 320 000 співробітниками та оборотом у 77,8 млрд євро. Голова комітету з питань малих і середніх підприємств від ХДС Гітта Коннеманн погоджується з думкою менеджера Siemens. Вона зазначила у коментарі для BILD: «На жаль, аналіз вірний. Німеччина все ще має унікальну основу — 3,3 мільйона підприємств, з яких 99% — це малі та середні компанії. Раніше вони йшли на швидкісній смузі, а тепер застрягли на узбіччі. Їм заважають високі ціни на енергію, занадто великі податки та збори, паралізуюча бюрократія та ворожість до інновацій».

Коннеманн впевнена: «Енергетичні витрати, податки, збори потрібно знижувати. І припинити надмірне регулювання». Німецькі машинобудівники також б’ють на сполох, попереджаючи про масовий «вихід» з Німеччини через погані умови для виробництва. «Ми ще не зазнали деіндустріалізації. Але якщо не вжити заходів негайно, це станеться. Деіндустріалізація — реальна загроза», — сказав президент Союзу машинобудівників Бертрам Кавлат в інтерв’ю Welt am Sonntag.

Те, що репутація країни у сфері економіки сильно постраждала, підтверджує й опитування Торгово-промислової палати Німеччини. В опитуванні взяли участь 1250 компаній з усього світу, і майже половина (48%) заявила, що економічний імідж Німеччини погіршився, 13% навіть вважають, що він значно погіршився.

Нагадаємо, що Німеччина анонсувала новий пакет військової допомоги Україні на 1,4 млрд євро

Вийти з мобільної версії