Голова Бундесрату Мануела Швезіг в Києві: що робить колишній агент Кремля в Україні

Голова Бундесрату Німеччини закликає до перемоги України під час візиту до Києва.

25 Червня 2024
One Min Read
160 Views
Голова Бундесрату Німеччини закликає до перемоги України під час візиту до Києва

Голова уряду землі Мекленбург-Передня Померанія та чинний голова Бундесрату Мануела Швезіг сьогодні вранці прибула поїздом до української столиці. На самому початку свого візиту вона заявила: «Україна повинна виграти війну», пише New Day з посиланням на BILD.

Такі висловлювання суттєво відрізняються від позиції, яку Швезіг займала раніше. Зокрема, вона до останнього відстоювала проект газопроводу «Північний потік — 2», по якому газ мав постачатися з Росії до Німеччини. Через це колишній посол України у ФРН Андрій Мельник навіть заявив, що ніколи не потисне їй руку.

До початку повномасштабного вторгнення в Україну Швезіг можна було охарактеризувати як союзника Кремля. Вона була замішана у скандалі з так званим кліматичним фондом, який фінансувався грошима з Росії і був створений для обходу американських санкцій під час будівництва газопроводу «Північний потік — 2».

Сьогодні Швезіг називає 2022 рік «поворотним пунктом» у своєму житті. Однак, незважаючи на підтримку України, їй продовжують нагадувати про співпрацю з Москвою. Швезіг, зі свого боку, активно намагається позбутися цього спадку.

«Моя поїздка — це знак солідарності всіх 16 федеральних земель Німеччини з Україною. Україна повинна перемогти у цій війні, не можна допустити, щоб Росії зійшла з рук ця агресія», — заявила вона, прибувши до Києва.

Нагадаємо, що Німеччина зіткнулася з тюремною кризою.

Exit mobile version