Чоловіків, що не оновили дані, оголошуватимуть у розшук

Заступниця міністра оборони Черногоренко пояснила нові правила щодо військово-облікових даних і повісток.

15 Липня 2024
1 хв читання
343 переглядів
Міноборони України попереджає чоловіків про можливість оголошення у розшук після 16 липня за неоновлені дані.

Після 16 липня українських чоловіків, які не оновили свої військово-облікові дані, можуть оголошувати у розшук. Проте це не відбудеться автоматично, інформує NewDay. Процес розшуку розпочнеться, якщо особа не з’явиться у територіальний центр комплектування (ТЦК) за повісткою. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко в інтерв’ю на YouTube-каналі «Є питання».

Катерина Черногоренко пояснила, що якщо особа взяла повістку і прийшла до ТЦК, навіть не оновивши дані, її у розшук не оголосять. Розшук розпочнеться тільки у випадку, якщо особа ігнорує повістки протягом певного часу. Що саме є «певним часом» і скільки повісток треба проігнорувати, щоб бути оголошеним у розшук, Черногоренко не уточнила.

Вона також нагадала, що повістки, які надсилаються через Укрпошту, будуть вважатися врученими, навіть якщо людина не поставила підпис про отримання. 

Це відбувається за аналогією запрошень до суду, 

сказала Черногоренко.

Заступниця міністра підкреслила важливість застосунку «Резерв+», який дозволяє кожному бачити інформацію про себе в реєстрі «Оберіг». Якщо у людини встановлено цей додаток, вона зможе бачити, чи оголошена у розшук. Це, на думку Черногоренко, важливо, щоб випадково не дізнатися про свій статус у розшуку «десь на блокпості».

Таким чином, Міністерство оборони закликає чоловіків вчасно оновлювати свої військово-облікові дані та не ігнорувати повістки, щоб уникнути можливих проблем з законом.

Нещодавно було названо нове покарання за неявку до ТЦК за повісткою.

Вийти з мобільної версії