Стефанчук відповів, чому Рада сьогодні не проголосувала за заборону УПЦ МП і коли рішення буде прийнято

Законопроєкт змінився до другого читання, що викликало дискусії серед депутатів.

23 Липня 2024
1 хв читання
249 переглядів
Рада не розглядала законопроєкт через відсутність достатньої кількості голосів на його підтримку.

Сьогодні Верховна Рада України не розглядала законопроєкт про заборону Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), оскільки він значно змінився до другого читання, і не всі депутати погоджуються зі змінами. Про це повідомляє NewDay з посиланням на коментар речника парламенту Руслана Стефанчука.

Стефанчук зазначив, що на засіданні однієї з погоджувальних рад одноголосно ухвалили рішення, що законопроєкт буде винесений на голосування Ради тільки після того, як зберуть 240 голосів на його підтримку.

Тому сьогодні ми зібралися і вирішили дати час внутрішній робочій групі для доопрацювання цього законопроєкту. Справа в тому, що він значно змінився до другого читання, порівняно з першим. І деякі колеги не погоджуються з усіма змінами. Як тільки робоча група завершить роботу над документом — ми одразу винесемо його до зали,

розповідає речник.

Також Стефанчук повідомив, що наступне засідання Верховної Ради відбудеться, як тільки депутати напрацюють остаточний варіант законопроєкту.

Зазначимо, що сьогодні у Раді заблокували трибуну з вимогою проголосувати законопроєкт про заборону УПЦ МП. У першому читанні його було ухвалено ще у жовтні 2023 року. Пізніше стало відомо, що депутати пішли на канікули і розглянуть законопроєкт уже у серпні.

Нагадаємо, нещодавно було укладено оборонну угоду з Британією.

Вийти з мобільної версії