В Україні з 1 серпня запроваджують оновлені посвідчення водія

Нові водійські права для боротьби з підробками.

30 Липня 2024
1 хв читання
343 переглядів
В Україні стартує новий формат водійських посвідчень з посиленим захистом від підробок

З 1 серпня 2024 року в Україні вступає в силу нова система видачі водійських посвідчень та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів. Всі територіальні сервісні центри країни з цього дня зобов’язані перейти на новий формат документів, повідомляє NewDay.

За інформацією Головного сервісного центру МВС, нововведення передбачає введення спеціальних захисних елементів у бланках документів. Одним із ключових нововведень є QR-код, який дозволяє онлайн перевіряти автентичність посвідчень і свідоцтв.

Ці зміни спрямовані на підвищення безпеки на дорогах та ускладнення діяльності зловмисників, які займаються виготовленням підробок. Кабінет міністрів України ухвалив рішення про впровадження нових документів у грудні 2023 року в рамках боротьби з масовим виготовленням і збутом підроблених посвідчень водія, що стало значною проблемою останнім часом.

Власникам чинних водійських посвідчень і свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів не потрібно їх обмінювати на нові зразки. Старі документи залишаються дійсними до закінчення терміну їхньої дії.

Нагадаємо, що Словаччина погрожує зупинити поставки палива в Україну.

Вийти з мобільної версії