Україна вже застосовувала американські винищувачі F-16: що відомо про роботу нових літаків

Винищувачі американського виробництва вже використовуються для захисту повітряного простору.

31 Липня 2024
1 хв читання
483 переглядів
Україна застосувала F-16

Україна здійснила перші бойові вильоти винищувачів американського виробництва F-16 після довгоочікуваного прибуття. Про це інформує видання The Telegraph з посиланням на ВПС України, пише NewDay.

Згідно з інформацією видання, літаки наразі використовуються лише для протиповітряної оборони. Представник ВПС України розкрив цю інформацію, хоча офіційного підтвердження отримання літаків з боку Києва досі не було.

Представник ВВС України цього не заперечував,

пише видання.

Новини про прибуття F-16 з’явилися на фоні останньої великої атаки Росії безпілотниками проти України з початку повномасштабного вторгнення.

Розхвалене прибуття військових літаків буде зустрінуте значною помпою, враховуючи їх потенційну роль у боротьбі України проти Росії,

зазначають The Telegraph.

The Telegraph також нагадує, що Україна очікує на отримання 79 літаків F-16 від Бельгії, Данії, Норвегії та Нідерландів. А сьогодні, 31 липня, видання Bloomberg повідомило про те, що Україна нарешті отримала перші винищувачі F-16. Однак офіційного підтвердження цієї інформації досі не було, і Білому дому також відмовилися коментувати це питання.

Нагадаємо, українців попереджають, що мобілізація може отримати новий ​​«імпульс».

Вийти з мобільної версії