Чи буде електроенергія восени та взимку: Укренерго відповіли

Яким буде стан електроенергії в Україні у холодний сезон.

3 Серпня 2024
1 хв читання
328 переглядів
«Укренерго» активно працює над збільшенням постачання електроенергії з Європи.

«Укренерго» активно працює над збільшенням технічних можливостей для постачання електроенергії з Європи, зокрема з Польщі. Про це повідомив голова правління компанії Володимир Кудрицький, пише NewDay.

Ми ж продовжуємо працювати не лише над ремонтами й розбудовою захисту, а й над пошуком рішень залучення в Україну більшої кількості електроенергії з Європи. Зокрема активно працюємо з польською стороною, щоб збільшити технічні можливості і обсяг постачання електроенергії в Україну восени і взимку,

зазначив Кудрицький.

Він додав, що за останній тиждень в Україні не вводилися відключення світла. Стабільна ситуація в енергосистемі очікується і цими вихідними.

Це важливе полегшення для всіх українців, але я мушу нагадати, що розслаблятися ми не маємо права: пошкодження енергосистеми значні, виклики перед нами теж. Спека вище 30 градусів ще може повернутися і тоді ситуація в енергосистемі може змінитися,

коментує він. 

Нагадаємо, після настання холодів фахівці прогнозують дефіцит електроенергії. Однак наступні три місяці енергосистема України зможе забезпечувати потреби країни в електриці, тож відключення світла будуть мінімальними.

Нещодавно стало відомо, чи готовий Херсон до опалювального сезону.

Вийти з мобільної версії