У 2025 році Україна збільшить власне виробництво дронів, далекобійної зброї та балістичних ракет, — Умєров

Міноборони інвестує 4 мільярди доларів у розвиток української військової промисловості.

2 Жовтня 2024
1 хв читання
83 переглядів
Україна планує суттєво збільшити виробництво дронів та далекобійної зброї у 2025 році

У 2025 році Україна має намір суттєво збільшити власне виробництво дронів, далекобійної зброї й балістичних ракет. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров під час виступу на Міжнародному форумі оборонних індустрій (DFNC2) у Києві, пише NewDay.

За словами Умєрова, Міністерство оборони вже інвестувало 4 мільярди доларів у розвиток вітчизняної промисловості, а в наступному році планує ще більше збільшити фінансування.

Ми вже інвестували 4 мільярди доларів у розвиток української промисловості, а наступного року плануємо збільшити фінансування. Наш пріоритет — розробка вітчизняних дронів та далекобійної зброї, включно з балістичними ракетами,

зазначив міністр.

Умєров також зазначив, що Міноборони активно залучає іноземних партнерів для створення спільних підприємств у сфері оборонної індустрії. Важливим елементом цієї співпраці стане укладення багаторічних контрактів на виробництво, постачання і технічне обслуговування озброєння, що дозволить задовольнити потреби українських Сил оборони на довгострокову перспективу.

Нагадаємо, нещодавно у ВР заявили про потребу зниження призовного віку.

Вийти з мобільної версії