Колаборант із Херсонщини підозрюється у розкраданні врожаю на 15 млн грн

«Губернатора» Херсонщини звинуватили у черговому злочині.

15 Серпня 2024
1 хв читання
241 переглядів
Фото: колаборант Володимир Сальдо (facebook.com/SaldoVladimir)

Колишнього депутата Херсонської міськради, який у 2022 році став так званим «губернатором» Херсонщини, звинуватили у новому злочині — викраденні майже 3 тисяч тонн українського зерна. Про це повідомляє New Day з посиланням на Telegram-канал Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний, використовуючи своє становище, здійснював тиск на представників місцевого бізнесу на окупованій території, сприяючи захопленню та пограбуванню підприємств. Восени 2022 року він наказав створити тимчасову адміністрацію на захопленому ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів», де зберігалося понад 30 тисяч тонн зернових і технічних культур.

Виконуючи накази військово-політичного керівництва Росії, він розпорядився вивезти частину врожаю. Внаслідок цього ворог зміг транспортувати понад 2,8 тисяч тонн ячменю 2021 року трьома баржами на підконтрольні території РФ. Вартість викраденого зерна оцінюється у майже 15 мільйонів гривень.

Раніше цього так званого «губернатора» вже визнали винним у державній зраді, колабораціонізмі та запереченні збройної агресії Росії проти України, засудивши його до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Нове звинувачення додає ще одну статтю до його кримінального досьє — порушення законів та звичаїв війни.

Розслідування цієї справи триває під керівництвом Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

Пропонуємо також ознайомитися, як Зеленський ініціював ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду в Україні.

Вийти з мобільної версії