Один з районів Херсону відключений від газу

53 з 298 приватних будинків у Садовому залишилися без газу через руйнування мереж внаслідок обстрілів.

5 Вересня 2024
1 хв читання
152 переглядів
Херсонська міська військова адміністрація розробляє альтернативні джерела енергії для мешканців Садового в умовах відсутності газопостачання.

АТ «Херсонгаз» оголосило про тимчасове відключення села Садове Херсонської міської територіальної громади від подачі природного газу. Це рішення стало необхідним у зв’язку з критичною ситуацією на території села, що постійно підлягає масованим артилерійським обстрілам та атакам безпілотних літальних апаратів, повідомляє NewDay.

У листі, надісланому керівництвом «Херсонгазу», зазначається, що через безперервні атаки і серйозну небезпеку, яка унеможливлює проведення необхідних робіт, на території Садового було зафіксовано 168 пошкоджень газових мереж. Крім того, подача газу до 53 приватних будинків із 298 була примусово припинена через руйнування будівель і газових мереж.

Фахівці «Херсонгазу» повідомили, що через небезпеку нічних обстрілів і активне полювання ворога на спеціалізовані транспортні засоби і працівників критичної інфраструктури, їхня можливість забезпечувати розподіл газу та реагувати на аварійні виклики суттєво обмежена. Зокрема, вночі, коли видимість є дуже обмеженою, використання будь-яких джерел світла є небезпечним.

Останніми днями російські окупанти завдали нових пошкоджень будинкам і газовій мережі, що змусило фахівців «Херсонгазу» прийняти рішення про віддалене припинення подачі газу. Виправлення ситуації та відновлення газопостачання стане можливим лише після покращення безпекової ситуації в селі.

У відповідь на кризу Херсонська міська військова адміністрація працює над розробкою механізму постачання альтернативних джерел енергії для приготування їжі й опалення приміщень для мешканців, які залишаються в небезпечній зоні.

Днями міська рада Херсона також пояснила відсутність світла в місті.

Вийти з мобільної версії