Банани – один із найулюбленіших фруктів як серед дорослих, так і дітей.
Про це повідомляє «NewDay з посиланням на Ukr.media.
Вони смачні, поживні та калорійні. Проте буває, що куплені банани надто зелені або, навпаки, занадто стиглі. Якщо вам потрібні стиглі банани для фруктового салату, смузі чи бананового пирога, а під рукою лише тверді й недозрілі плоди, це не проблема. Зазвичай зелені банани дозрівають за три-чотири дні, але є способи пришвидшити цей процес до 15-20 хвилин.
Для швидкого дозрівання бананів можна скористатися духовкою. Розігрійте її до 250 градусів за Цельсієм, покладіть неочищений банан на деко й залиште всередині на 15 хвилин. Перевірте фрукт і, якщо потрібно, залиште ще на п’ять хвилин. Хоча цей спосіб не замінить природного дозрівання, банан стане м’яким і солодким, і його можна буде використовувати для кулінарії.
Ще одним методом є використання морозильної камери. Помістіть неочищені банани в морозильник на кілька годин. Їхня шкірка потемніє, але самі плоди стануть м’якшими і солодшими, як після дозрівання за кімнатної температури. Цей метод також стане в пригоді, якщо вам терміново потрібні стиглі банани.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, чому в Україні зростають ціни: інвестиційний банкір Фурса здивував відповіддю.
Немає коментарів. Будьте першим, хто прокоментує