Жовчні камені – поширена проблема, від якої страждає кожна п’ята жінка молодше 60 років. Причини цієї хвороби включають ожиріння і надлишковий рівень естрогену, проте важливу роль відіграє і харчування.
Про це повідомляє «NewDay з посиланням на Newsyou.
За даними NHS, дослідження підтверджують, що регулярне споживання рафінованого цукру збільшує ризик утворення болісних каменів у жовчному міхурі вдвічі. Особливо небезпечний цукор, споживаний у кількості понад 40 грамів на день, оскільки він підвищує рівень інсуліну, що сприяє підвищенню концентрації холестерину в жовчі. Саме через це до 70% каменів у жовчному міхурі формуються, коли холестерин збирається у тверді частинки.
Додаткові дослідження показують, що вживання солодких напоїв значно збільшує ризик захворювань жовчного міхура. Зокрема, люди, які п’ють два або більше соковмісних напоїв на день, подвоюють шанс розвитку раку жовчного міхура, а також збільшують ризик раку жовчних шляхів на 79%.
Крім цукру, продукти, такі як яєчний жовток і червоне м’ясо, можуть підвищувати концентрацію холестерину в жовчі, що також сприяє утворенню каменів. За даними французького дослідження, чоловіки, які споживають понад 2500 калорій на день, мають значно більший ризик розвитку жовчнокам’яної хвороби. Лікарі рекомендують уникати продуктів із високим вмістом вуглеводів, таких як цукор, біле борошно та очищені зерна.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що названо перші ознаки тромбозу: що має насторожити.
Немає коментарів. Будьте першим, хто прокоментує