Податкова отримала дані про рахунки українців за кордоном

Україна провела перший міжнародний автоматичний обмін інформацією за стандартом CRS.

4 Жовтня 2024
1 хв читання
53 переглядів
Україна успішно здійснила перший міжнародний автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки

Україна здійснила свій перший міжнародний автоматичний обмін інформацією за стандартом Common Reporting Standard (CRS), отримавши дані про фінансові рахунки своїх податкових резидентів, що зберігаються в закордонних фінансових установах, пише NewDay.

Обмін інформацією, проведений між Державною податковою службою України та податковими органами юрисдикцій-партнерів, включав деталі про рахунки, такі як ім’я власника, адреса, податкове резидентство, податковий номер, а також фінансові показники, включно із залишками на рахунках на кінець звітного періоду і сумами отриманих доходів.

Як зазначає Мінфін, Цей крок є важливим етапом у підвищенні прозорості фінансових операцій в Україні та боротьбі з ухиленням від сплати податків. Згідно з Національною стратегією доходів, участь у міжнародній системі автоматичного обміну інформацією сприятиме створенню більш відкритого податкового середовища й покращенню іміджу України як надійного партнера в міжнародних фінансових відносинах.

Цей захід є частиною зобов’язань України в рамках інтеграції до Європейського Союзу і має на меті зміцнення фінансової стабільності та розвитку країни.

Згідно з даними, станом на січень 2024 року близько 110 юрисдикцій беруть участь у міжнародному багатосторонньому автоматичному обміні інформацією про фінансові рахунки, включаючи всі країни-члени ЄС. Впровадження CRS в Україні стало можливим завдяки підтримці Програми Європейського Союзу з управління державними фінансами (EU4PFM).

Нагадаємо, що в Україні зросла середня зарплата.

Вийти з мобільної версії