СБУ було затримано 19 адміністраторів Telegram-каналів за «зрив мобілізації та публікацію локацій ЗСУ»

Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

25 Жовтня 2024
1 хв читання
48 переглядів
СБУ затримала адміністраторів Telegram-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією затримала 19 адміністраторів і дописувачів Telegram-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію в країні. Виявлено, що ці особи активно поширювали інформацію про місцезнаходження Збройних сил України, а також публікували фейкові новини про українських військових, пише NewDay.

Зокрема, в Хмельницькій області було заблоковано діяльність 14 осіб, які публічно закликали військовозобов’язаних ухилятися від мобілізації, публікуючи маршрути переміщення представників територіальних центрів комплектування (ТЦК) та Національної поліції.

У Києві правоохоронці викрили чотирьох мешканців столиці, які на своїх каналах повідомляли геолокації мобільних блокпостів на Київщині. Для маскування своїх злочинних дій зловмисники створювали анонімні акаунти під вигаданими нікнеймами.

Вінниччина також стала місцем для злочинних дій. Тут судитимуть 30-річного чоловіка, який, ховаючись від призову, закликав інших наслідувати його приклад у своєму Telegram-каналі.

На підставі отриманих доказів п’ятьом затриманим вже повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ). Іншим фігурантам також планується повідомлення про підозру. Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі. Комплексні заходи проводились у м. Київ, Київській, Хмельницькій і Вінницькій областях за процесуального керівництва прокуратур.

Нещодавно ми назвали повний список хвороб, які звільняють від мобілізації.

Вийти з мобільної версії