У Парижі почались масові протести через парламентські вибори у Франції

Молодь Парижа протестує проти ультраправих.

1 Липня 2024
2 Mins Read
128 Views
Масові протести в столиці через парламентські вибори.

Ввечері у неділю, 30 червня, в Парижі спалахнули протести через перемогу в першому турі парламентських виборів ультраправої партії «Національне об’єднання» на чолі з Марін Ле Пен. Про це повідомляє NewDay.Kherson з посиланням на France 24.

На столичній площі Республіки у Парижі зібралися прихильники «Нового народного фронту» — альянсу лівих політсил, до якого входять французькі соціалісти, комуністи, зелені та партія «Франція нескорена». Причиною мітингу стало друге місце «Нового народного фронту» в першому турі парламентських виборів. Мітингувальники, більшість з яких — молодь, скандують гасла на кшталт «Фашисти — геть!».

18-річна учасниця протесту зазначила, що глибоко розчарована результатами і буде «ходити від дверей до дверей», щоб переконати людей проголосувати в другому турі, інакше вона буде жити «у Франції, яка не є тією Францією, в якій вона сподівалася жити».

Нагадаємо, у неділю, 30 червня у Франції відбулось голосування у першому турі парламентських виборів. За результатами екзитполу перемогла ультраправа партія «Національне об’єднання». А раніше повідомлялось, що президент Франції Еммануель Макрон після провалу на виборах оголосив, що розпускає Національні збори і призначає дострокові парламентські вибори на 30 червня і 7 липня.

Офіційні результати першого туру виборів у Франції

Партія «Національне об’єднання» Марін Ле Пен та її союзники здобули 33,4% голосів у першому турі парламентських виборів у Франції. За прогнозом, вони можуть отримати від 255 до 295 місць у Національній асамблеї. Про це пише Le Parisien, посилаючись на дані, опубліковані Міністерством внутрішніх справ країни.

«Новий народний фронт» посів на виборах друге місце з 27,98% голосів. Коаліція Еммануеля Макрона на третьому місці із 20,76% голосів. На виборах була рекордна з 2002 року явка — 66,71%. Другий тур виборів відбудеться 7 липня.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон оголосив про розпуск Національної асамблеї та дострокові вибори після провалу на виборах до Європейського парламенту.

Exit mobile version