РФ може вивести частину бійців «Вагнера» з України

Завдання в Сахелі можуть змусити Росію зменшити військову присутність в Україні.

30 Липня 2024
1 хв читання
347 переглядів
Елементи Корпусу Африки не можуть повністю замінити «Вагнера» в Україні після втрат у Малі.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) опублікував нові дані, згідно з якими Росія може вивести частину своїх військових з України. Це рішення, ймовірно, стосується зокрема бійців «Вагнера», які недавно були перекинуті в Харківську область для підсилення російських наступальних дій, повідомляє NewDay.

Згідно з аналітиками ISW, пріоритетним завданням для Росії наразі є операції в Сахелі, зокрема в Малі, де втрати «Вагнера» були значними після недавньої засідки. Елементи Корпусу Африки, що нещодавно були розгорнуті в Україні, не здатні повністю компенсувати втрати «Вагнера». Тому російське командування розглядає можливість передислокації частини бійців Африканського корпусу з України назад до Малі для підтримки ситуації на фронті в Сахелі.

Корпусу Африки, ймовірно, не вистачає поточних можливостей, щоб належним чином замінити операції «Вагнера», зокрема в Малі, оскільки елементи Корпусу Африки нещодавно були розгорнуті в Україні, щоб допомогти російським наступальним зусиллям на півночі Харківської області. Масштабна заміна «Вагнера» після таких втрат, як ті, що були завдані під час нещодавньої засідки, ймовірно, призведе до передислокації деяких бійців Африканського корпусу в Малі подалі від лінії фронту в Україні, і російське військове командування, ймовірно, не бачить повної заміни «Вагнера» в Малі чи деінде в країні,

пише ISW.

Аналітики ISW підкреслюють, що пріоритет Росії в Сахелі важливіший за повне заміщення «Вагнера» в Україні чи інших частинах світу. Це свідчить про те, що стратегічні інтереси Росії можуть змусити її зменшити свою військову присутність в Україні.

Нагадаємо, що Трамп попереджає про можливість Третьої світової війни, якщо він не переможе на виборах.

Вийти з мобільної версії