Чехія заробила на українських біженцях більше, ніж витратила на їхню підтримку

Чеський бюджет за перше півріччя 2024 року поповнився на понад €175 мільйонів завдяки українським біженцям.

16 Вересня 2024
1 хв читання
113 переглядів
Чехія заробила на українських біженцях більше, ніж витратила на їхню підтримку

Як повідомляє видання Novinky CZ, доходи держави від податків та страхових внесків, сплачених українцями, значно перевищили витрати на їх підтримку.

Доходи держави від податків та страхових виплат, які сплачують біженці, вже значно перевищують витрати бюджету на їх підтримку, пише New Day. За перше півріччя цього року витрати склали 7,3 мільярди крон, а доходи досягли 11,7 мільярдів. Таким чином, держава отримала прибуток у розмірі 4,4 мільярди крон. При цьому витрати знижуються, а доходи зростають. Про це повідомило Міністерство праці та соціальних справ Чехії у понеділок.

«Біженці з України вже давно вносять до нашого бюджету значно більше, ніж ми витрачаємо на допомогу їхнім співвітчизникам. Вони є для нас вигодою, а не тягарем», – заявили в міністерстві.

У першому кварталі цього року витрати становили 3,8 мільярди, а доходи — 5,8 мільярдів. У другому кварталі витрати знизилися до 3,5 мільярдів, а доходи зросли до 5,9 мільярдів крон.

Таким чином, за весь цей рік політика Чехії щодо підтримки українських біженців принесла до державного бюджету 4,4 мільярди крон.

Нагадаємо, що у Чехії вимагають перевірки російських церков на зв’язки з владою РФ.

Вийти з мобільної версії