Голова польського МЗС Сікорський прокоментував свою «суперечку» з Зеленським

Варшава залишається на боці України.

21 Вересня 2024
1 хв читання
132 переглядів
Подробиці зустрічі Зеленського і Сікорського.

Очільник польського Міністерства закордонних справ Радослав Сікорський відреагував на повідомлення ЗМІ про нібито «суперечку» з президентом України Володимиром Зеленським під час нещодавнього візиту до Києва, пише NewDay.

За інформацією польського видання Onet, розбіжності між політиками виникли 13 вересня, коли Зеленський «здивував» делегацію Польщі своїм тоном спілкування. Атмосфера зустрічі була напруженою, а слова президента стосовно підтримки Польщею українських прагнень щодо вступу до Європейського Союзу викликали заперечення з боку Сікорського.

Сікорський зазначив, що, хоча між сусідніми країнами можуть виникати проблемні питання, Варшава залишається відданою підтримці України — як військовій, так і фінансовій.

Ми потребуємо більш жвавих і навіть більш інтенсивних контактів з Україною для її вступу до Європейського Союзу, і ми також розраховуємо на те, що Україна також проявить чутливість до наших вимог,

прокоментував Сікорський.

Незважаючи на можливу напруженість, польські медіа відзначають, що Польща продовжує активно допомагати Україні в різних сферах, зокрема в гуманітарних питаннях.

Нагадаємо, нещодавно очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва.

Вийти з мобільної версії