Південна Корея надасть Україні пільговий кредит у розмірі 100 млн доларів

Пільговий період у 5 років дозволить Україні зосередитися на відновленні.

2 Жовтня 2024
1 хв читання
100 переглядів
Південна Корея надасть Україні пільговий кредит

Міністерство фінансів України 2 жовтня підписало договір із представниками Південної Кореї про залучення пільгового кредиту на суму 100 млн доларів США, пише NewDay.

Кредит надається на 20 років за процентною ставкою 1,0% річних, з пільговим періодом у 5 років, що дозволить Україні зосередитися на економічному розвитку без термінових фінансових зобов’язань.

Кошти, отримані в рамках цієї угоди, будуть спрямовані на підтримку економічного розвитку України, а також сприятимуть зміцненню співпраці між двома країнами.

Незважаючи на тисячі кілометрів між Україною та Республікою Корея наше партнерство продовжує зміцнюватись. Я вдячний за конструктивну співпрацю, результатом якої є мобілізація ресурсів на нагальні бюджетні потреби України. Подальші проєкти, що реалізовуватимуться в рамках двосторонньої співпраці з Корейською стороною, будуть спрямовані на підтримку економічного розвитку України і сприятимуть  подальшій взаємовигідній співпраці між країнами,

прокоментував Міністр фінансів України Сергій Марченко. 

Днями Данія оголосила про інвестиції понад 550 млн євро в українську оборонну промисловість. Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен підписав протокол про наміри укласти контракти з українськими підприємствами, що фінансуватимуться з держбюджету та заморожених російських активів. Нещодавно також США надали Україні 7,9 млрд доларів оборонної допомоги.

Вийти з мобільної версії