Дунда заявив, що ЗСУ мають зайти в Білорусь

Нардеп закликає до перенесення бойових дій на територію РБ.

5 Жовтня 2024
1 хв читання
40 переглядів
Потрібно перенести війну на територію Білорусі, – нардеп Дунда.

Народний депутат України Олег Дунда висловив ідею перенесення військових дій на територію Білорусі, зазначивши, що це може стати суттєвим кроком у боротьбі проти агресії Росії. Виступаючи на 13-му «Форумі вільної Росії» у Вільнюсі, Дунда заявив, що, на його думку, невеликий підрозділ ЗСУ може змусити білоруську армію скласти зброю, пише NewDay.

Я глибоко впевнений. Зайшовши відносно невеликим підрозділом у Білорусь, Білоруська армія складе свою зброю. Це навіть не впевненість, це знання. Я б так сказав. А це великий удар під дих Москві. Вона не готова захищати ці території,

прокоментував Дунда.

Дунда також підкреслив, що такий крок не лише завдасть удару по Москві, але й продемонструє, що Росія не контролює територію своєї «союзної» держави. «Це історія а-ля Пригожин», — додав нардеп, вказуючи на можливість дестабілізації білоруського режиму.

Він зазначив, що війну не можна виграти на Донбасі, а саме під Покровськом або Вугледаром, однак можливості для перемоги з’являються на території Росії або Білорусі. З його слів, це стратегічний крок, який може змінити хід конфлікту.

Ця заява Дунди прозвучала на фоні нещодавніх коментарів самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, який закликав до підготовки до війни. Нагадаємо, що РБ проводить навчання з вибухами неподалік від українського кордону.

Вийти з мобільної версії