США запустять «глушилку» супутників Китаю та Росії у 2025 році

L3Harris Technologies завершила тестування, готуючи систему до запуску.

25 Жовтня 2024
1 хв читання
47 переглядів
США намагаються знизити загрози з боку китайських та російських супутників.

США готуються запустити потужну систему радіоелектронної боротьби (РЕБ) для глушіння супутників Китаю та Росії. Як повідомляє Bloomberg, нова система, розроблена компанією L3Harris Technologies Inc., отримала назву «Meadowlands» і буде впроваджена наступного року, пише NewDay.

«Meadowlands» є полегшеною, рухомою версією системи зустрічного зв’язку, яка була визнана працездатною у 2020 році. Відзначається, що нова модель отримала оновлене програмне забезпечення і здатна глушити більшу кількість частот. Спочатку її запуск планувався на жовтень 2022 року, але був перенесений через технічні проблеми.

За інформацією L3Harris, система успішно завершила всі необхідні тестування на системному рівні і готова до реалізації. Компанія отримала багаторічний контракт на 125 мільйонів доларів на виробництво систем космічної електронної боротьби, що мають захищати військові операції США.

Система «Meadowlands» матиме значні оновлення з точки зору технічної продуктивності та спрощеної логістики для розгортання і підтримки… L3Harris наразі завершив тестування верифікації, і програма готова до реалізації на початку наступного року,

йдеться в офіційній заяві компанії.

Нагадаємо, що у липні цього року США також планують розгорнути нову наземну систему глушіння сигналу, яка має на меті перешкоджати китайським та російським супутникам в передачі інформації про американські війська.

Нагадаємо, що Туреччина таємно заборонила експорт військових товарів до Росії після погроз США.

Вийти з мобільної версії