Постраждалі діти під завалами залишились без ШВЛ: наслідки обстрілу Охматдиту

Пошкоджені реанімаційні та операційні відділення, діти у критичному стані.

8 Липня 2024
2 хв читання
397 переглядів

Сьогодні вранці, 8 липня, Київ зазнав ракетного обстрілу з боку Росії. Однією з цілей атак стала дитяча лікарня «Охматдит», інформує NewDay. Влучання відбулося в одне з приміщень медичного закладу, про що повідомив міський голова.

Незабаром Київська міська військова адміністрація підтвердила пошкодження «Охматдиту». Президент Володимир Зеленський виступив з офіційною заявою щодо інциденту.

Зараз лікарня пошкоджена російським ударом, під завалами люди, точна кількість поранених і загиблих наразі невідома. Росія не може не знати, куди летять її ракети, і повинна сповна відповісти за всі свої злочини: проти людей, проти дітей, проти людяності загалом. Дуже важливо, щоб світ зараз не мовчав про це і щоб кожен бачив, що таке Росія, що вона робить,

коментує президент.
Російська ракета влучила в дитячу лікарню, є загиблі та поранені. Фото: ТЕЛЕГРАФ

На одному з відео, знятому очевидцем, зафіксовано момент влучання. В коментарі до кадрів йдеться, що ракета, ймовірно КР «Калібр», цілеспрямовано влучила в лікарню. На момент удару у лікарні знаходились діти, деякі з них опинились під завалами. 

Директор лікарні Володимир Жовнір підтвердив влучання в один з корпусів. Наразі організовується евакуація всіх, хто перебував у приміщенні. За попередньою інформацією, пошкоджено токсикологічне відділення, є поранені. Реанімаційні й операційні відділення також зазнали пошкоджень.

Російська ракета влучила в дитячу лікарню, є загиблі та поранені. Фото: UkraineNow

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що першочерговим завданням є перевезення пацієнтів до безпечних місць з необхідним медичним обладнанням, таким як апарати штучної вентиляції легень та кисень. Одну дитину оперували, коли ракета влучила в медичний центр.

Російська ракета влучила в дитячу лікарню, є загиблі та поранені. Фото: УП

Станом на цей момент, міська влада повідомляє про 5 загиблих і 9 постраждалих. Одеська область готова прийняти дітей з «Охматдиту», забезпечуючи щонайменше 200 койко-місць, про що повідомив глава Одеської ОВА Олег Кипер.

Нещодавно ЗАЕС була атакована російськими дронами.

Вийти з мобільної версії