Прощання з Іриною Фаріон у Львові: деталі трагічного дня

Промова доньки Ірини Фаріон під час похорону матері.

22 Липня 2024
2 хв читання
774 переглядів

22 липня о 14:00 в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові розпочався чин похорону Ірини Фаріон, пише New Day. Видатна мовознавиця та політикиня загинула внаслідок нападу, що стався у дворі її будинку. На церемонію прощання зібралося сотні людей, а поліція продовжує розслідування цього трагічного інциденту.

Джерело: НовиниLIVE

Всі прийшли, щоб попрощатися з Іриною Фаріон, яку планують поховати на Личаківському кладовищі. Лік тих, хто прийшов віддати шану, йде на сотні. Поруч із храмом перебуває багато правоохоронців, що забезпечують порядок.

Велика кількість людей, які зібралися біля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла у Львові, щоб попрощатися з Іриною Фаріон.

Ірину Фаріон поховають на центральній алеї Личаківського кладовища, поруч із видатними українськими діячами. Це символічне місце для багатьох визначних українців, де вони знаходять свій останній спочинок. Місце поховання підкреслює важливість та внесок Ірини Фаріон у розвиток української мови та культури.

Поліція продовжує пошуки вбивці Ірини Фаріон. Оприлюднено орієнтування на підозрюваного, включно з його фото та відео. Підозрюваний — молодий чоловік віком близько 20 років, худорлявої статури, зріст 170-180 см. На момент скоєння злочину він був одягнений у темні спортивні штани, чорну кофту з довгим рукавом, червону футболку з білими смужками на рукавах та білим написом спереду, а також панаму темного кольору з емблемою. На ньому були білі високі шкарпетки та червоно-чорні кросівки з білою підошвою, на руках — червоні рукавиці.

Ірину Фаріон застрелили 19 липня неподалік її під’їзду у Львові. Нападник вистрілив їй у голову, після чого жінку доставили до лікарні в стані глибокої мозкової коми. Попри всі зусилля лікарів, за кілька годин її серце зупинилося. Ця трагедія стала великою втратою для української науки та політики.

Слідство розглядає кілька версій вбивства Ірини Фаріон. Одна з них передбачає можливу причетність російських спецслужб. Ця версія не виключена, враховуючи активну політичну діяльність та патріотичну позицію мовознавиці. Поліція продовжує збирати докази та працювати над розкриттям цього злочину, який сколихнув українське суспільство.

В попередніх випусках ми розповідали, яка буде ситуація з електрикою у серпні та вересні.

Вийти з мобільної версії