Українців попереджають, що мобілізація може отримати новий ​​«імпульс»: що відомо

Аналітики The New York Times стурбовані ситуацією на фронті.

31 Липня 2024
2 хв читання
399 переглядів
Аналітики прогнозують нові виклики на фронті у найближчі тижні

Мобілізація в Україні набирає обертів і, за прогнозами, найближчими тижнями може отримати новий «імпульс» для підсилення Збройних сил України. Про це повідомляє видання The New York Times, посилаючись на чиновників, солдатів та аналітиків, пише NewDay.

З травня в Україні мобілізовували до 30 тисяч осіб на місяць, що вдвічі-втричі більше, ніж протягом зимових місяців, і приблизно стільки ж, скільки російська армія набирає щомісяця. Хоча мобілізація ще не суттєво зміцнила українські сили на полі бою, багато новобранців тільки завершують навчання або виявилися фізично не придатними для бойових дій, кілька бригад вже помітили збільшення кількості призовників.

В українських бригадах сподіваються, що новий приплив солдатів допоможе стабілізувати лінію фронту цього літа. Проте українська влада не розкриває деталей мобілізації. Заступник голови парламентського комітету з питань оборони і розвідки Єгор Чернєв зазначив, що ситуація з мобілізацією «значно покращилася», але відмовився навести точні цифри. Крім призовників, Україна звільнила близько 3800 ув’язнених для проходження служби в обмін на можливість умовно-дострокового звільнення.

Українська кампанія з поповнення виснажених війною військ набирає обертів і повинна допомогти заповнити кадрові прогалини на лінії фронту найближчими тижнями. Мобілізаційний поштовх поки не суттєво зміцнив українські сили на полі бою,

коментує The New York Times.

За словами військового аналітика Франца-Штефана Гаді, який нещодавно повернувся з України, велика кількість призовників повинна з’явитися на полі бою найближчими тижнями. Він також вважає, що російські сили можуть спробувати прорвати українські лінії оборони.

Мобілізація є лише частиною загальної стратегії України. Важливими є також належна підготовка військових, забезпечення їх необхідною зброєю та боєприпасами. Президент Володимир Зеленський визнав, що існують проблеми з приміщеннями для підготовки новобранців і затримки з поставками західної зброї. В результаті деякі бригади залишаються недоозброєними, а новобранці часто не готові до бойових дій навіть після базової підготовки.

Нещодавно стало відомо, що РФ може вивести частину бійців «Вагнера» з України.

Вийти з мобільної версії