Україна завдала наймасштабнішого удару по російських аеродромах за весь час

У ніч з 13 на 14 серпня українські далекобійні дрони здійснили найбільшу атаку на військові аеродроми Росії за...

14 Серпня 2024
1 хв читання
223 переглядів

Джерело в Службі безпеки України (СБУ) повідомило Deutsche Welle, що одночасно було атаковано чотири об’єкти у трьох регіонах Росії, повідомляє сайт Новини Херсону. Зокрема, під удар потрапила авіабаза “Саваслейка” у Нижньогородській області, де розміщуються літаки МіГ, оснащені аеробалістичними ракетами “Кинджал”.

Ударів зазнали аеродроми у Воронежі, Курську, Борисоглебську (Воронезька область) та Саваслейці. За словами представника СБУ, мета операції полягала у тому, щоб позбавити російські війська можливості використовувати ці об’єкти для завдання ударів керованими авіабомбами по українських містах та лінії фронту.

“СБУ планомірно послаблює авіаційний потенціал російської армії, адже авіація наразі залишається головною перевагою противника у повітрі. Але ми продовжуватимемо знищувати їхню авіацію, щоб мінімізувати загрозу з неба,” – підкреслив співрозмовник видання.

Він також додав, що українські сили очікують на супутникові знімки, які підтвердять знищення російських винищувачів та інших важливих об’єктів на цих аеродромах.

Зі свого боку, Міністерство оборони Росії заявило, що вночі нібито збило 117 українських безпілотників та чотири тактичні ракети “Точка-У”. Проте російські ЗМІ та Telegram-канали підтверджують факти ударів по аеродромах у Борисоглебську, Воронежі та Саваслейці. У місцевих пабліках повідомлялося про численні вибухи на цих об’єктах, зокрема, на “Саваслейці” було зафіксовано до десяти влучень.

Згодом інформацію про пожежу на “Саваслейці” підтвердили також супутникові знімки NASA, про що повідомила російська служба “Радіо Свобода”.

Нагадаємо, що Путін шокований успіхом ЗСУ в Курській області.

Вийти з мобільної версії