Дрони Великої Британії відіграли ключову роль у наступі ЗСУ на Курську область, – The Sunday Times

Побоювання щодо ядерної ескалації перебільшені, кажуть джерела в обороні Великої Британії.

18 Серпня 2024
1 хв читання
215 переглядів
Дрони Великої Британії відіграли ключову роль у наступі ЗСУ на Курську область, - The Sunday Times

Новий уряд Великої Британії на чолі з Кіром Стармером вирішив відкрито визнавати використання переданої Британією зброї, зокрема, й на території Росії.

Британське обладнання, включаючи дрони, відіграло центральну роль у новому наступі України, пише NewDay з посиланням на The Sunday Times. Коли у вівторок з’явилися кадри з використанням українською армією британських бойових танків Challenger 2 для контрнаступу на Росію, на Даунінг-стріт і в Міністерстві оборони були готові до цього.

Протягом попередніх 48 годин посадовці та політичні помічники, які працювали на сера Кіра Стармера та міністра оборони Джона Гілі, вели переговори про те, наскільки далеко можна зайти у підтвердженні зростаючої британської участі в наступі на Курськ.

Ставки були високі. Невидиме для світу, британське обладнання, включаючи дрони, відіграло центральну роль у новому наступі України, а британський персонал протягом двох років тісно консультував українську армію на масштабах, які не порівнюються з жодною іншою країною.

«Жодної сором’язливості щодо того, що британська зброя застосовується на території росії для оборони України, не буде. Ми повинні пишатися тим, що надали те, що допомагає Україні оборонятися», – розповів виданню чиновник в апараті премʼєр-міністра.

Єдина зброя, яку українські військові не можуть застосовувати на російських територіях, це ракети «Storm Shadow».

До речі, стаття називається «Українці вторглись на британських танках. Що це для нас означає?»

Вийти з мобільної версії