В Україні побудують нову атомну електростанцію

Чигиринська міська рада затвердила планування земельних ділянок для нової АЕС поблизу міста Орбіта.

27 Серпня 2024
1 хв читання
186 переглядів
Нова атомна електростанція на Черкащині стане частиною масштабної стратегії з модернізації енергетичних потужностей України.

В Україні планується важлива подія у сфері енергетики. На Черкащині, поблизу містечка Орбіта, планується зведення нової атомної електростанції (АЕС). Як повідомляє пресслужба Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом», тут буде побудовано чотири нових енергоблоки за передовою технологією AP1000, пише NewDay.

Цей проєкт є частиною енергетичної стратегії України на період до 2050 року, яка передбачає збільшення потужності вітчизняної атомної генерації. Перший важливий крок у реалізації планів уже зроблено. На позачерговій 51-й сесії депутати Чигиринської міської ради ухвалили рішення щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою для відведення земельних ділянок у постійне користування АТ «НАЕК «Енергоатом». Зокрема, було передано земельні ділянки загальною площею 38,1493 га для будівництва.

Енергоатом має намір відродити Орбіту, зробивши її одним із найсучасніших містечок на кшталт Нетішина, Южноукраїнська чи Вараша. Успішна реалізація цих планів, безумовно, є вагомою інвестицією у повоєнне відновлення та підтримку енергетичної безпеки держави. Впровадження інноваційних ядерних технологій зробить Україну лідером у сфері атомної енергетики з унікальним досвідом і власними технологічними рішеннями,

пояснив керівник «Енергоатома» Петро Котін.

Цей проєкт також стане частиною ширшої стратегії з відновлення і модернізації енергетичних потужностей України. Зокрема, «Енергоатом» проводить ремонтно-відновлювальні роботи на енергоблоках №3 та №4 Хмельницької АЕС, а також розпочав будівництво нових енергоблоків №5 і №6 за американською технологією.

Нагадаємо, сьогодні в Україні випробували першу балістичну ракету власного виробництва.

Вийти з мобільної версії