Працівники ТЦК будуть стріляти на ураження у випадку загрози життю

Правоохоронці обіцяють знайти винних у нападі на пост охорони Луцького ТЦК.

28 Серпня 2024
2 хв читання
234 переглядів

Відповідно до офіційного повідомлення Волинського обласного ТЦК та СП, після озброєного нападу на пост охорони Луцького ОМТЦК і СП, було ухвалене важливе рішення щодо дій військовослужбовців у разі загрози їхньому життю. Тепер працівники ТЦК матимуть право відкривати вогонь на ураження, щоб забезпечити свою безпеку та захист об’єкта, повідомляє NewDay.

Інцидент стався 27 серпня вночі, коли невідомий здійснив обстріл посту охорони Луцького ОМТЦК. В результаті нападу був поранений старший солдат М., який наразі перебуває на лікуванні у госпіталі. Своєю чергою, солдати роти охорони, які перебували на посту, відкрили вогонь у відповідь. Нападнику вдалося втекти, і в цей час його розшукують правоохоронці.

А тепер поговоримо серйозно. ТЦК — це режимний обʼєкт. У випадку загрози життю військовослужбовців — вони відкриватимуть вогонь на ураження. Військовослужбовці, які вчора перебували на посту охорони — це  військові із бойовим досвідом яких, після поранень перевели на службу до Луцького ОМТЦК. Всі вони — місцеві, які героїчно пішли захищати нашу землю із самого початку російського вторгнення. Вони отримали поранення і були переведені на службу в тил. «Від росіян ми могли чекати чого завгодно, але від своїх», — кажуть сьогодні вони. Всі любителі стріляти у військових будуть покарані відповідно до чинного законодавства. Правоохоронні органи вже шукають вчорашніх стрільців. І будьте впевнені — знайдуть. До особового складу всіх ТЦК доведено, що у випадку загрози життю слід відкривати вогонь на ураження. Жарти закінчились. Хотіли по закону? Буде все по закону,

заявили представники Волинського обласного ТЦК і СП.

Військові, які вчора охороняли Луцький ОМТЦК, — це ветерани з бойовим досвідом, переведені на тилову службу після поранень. Від сьогодні до всіх ТЦК доведено, що у разі загрози життю їм потрібно відкривати вогонь на ураження.

Після нападу на пост охорони Луцького ОМТЦК, військові отримали вказівку діяти рішуче у випадку загрози.
Після нападу на пост охорони Луцького ОМТЦК, військові отримали вказівку діяти рішуче у випадку загрози. Фото: facebook.com/volynarmy

Правоохоронні органи продовжують пошуки нападника, і запевняють, що відповідальність за скоєні злочини буде забезпечена.

Нагадаємо, що в Україні запроваджують новий принцип «Воюй, або працюй».

Вийти з мобільної версії