Нардепку від «Слуги народу» підозрюють у незаконному збагаченні на 20 млн грн

Ірині Кормишкіній загрожує до 10 років позбавлення волі.

17 Жовтня 2024
1 хв читання
57 переглядів
Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру депутатці від «Слуги народу»

У четвер, 17 жовтня, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру у незаконному збагаченні чинній народній депутатці. За даними слідства, у 2021-2022 роках вона набула активи на суму понад 20 млн грн, пише NewDay.

Згідно з інформацією на сайті НАБУ, нардепка використала ці активи для придбання будинку на Одещині, в якому наразі проживає. Хоча в НАБУ не називають прізвища народної депутатки, колега по Верховній Раді Олексій Гончаренко вказав, що йдеться про членкиню фракції «Слуги народу» Ірину Кормишкіну-Аллахвердієву. Їй інкримінують ст. 368-5 Кримінального кодексу, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Її офіційний дохід за цей період і заощадження становили не більше 2,7 млн грн, які підозрювана використала на інші цілі. Таким чином нардепка незаконно збагатилася на суму понад 20 млн,

зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, Ірина Кормишкіна-Аллахвердієва у 2023 році задекларувала найбільший дохід серед колег із фракції «Слуга народу» — 123,5 млн грн. Водночас основний дохід отримав не сама депутатка, а її чоловік Юрій Кормишкін, власник фінансово-промислової групи «Південна Аграрно-Експортна Компанія». У 2023 році Аллахвердієва вийшла заміж за депутата Миколаївської облради Юрія Кормишкіна та змінила прізвище.

Раніше, у 2020 році, Ірина Аллахвердієва потрапила в центр уваги, коли керівники фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко й Давид Арахамія обговорювали її в неформальній обстановці. Корнієнко описав політикиню як «робочу бабу» та «корабельну сосну». Пізніше політики запевнили, що ці висловлювання стосувалися підприємиці Тетяни Домбровської, яку розглядають як потенційну кандидатку в мери Миколаєва від «Слуги народу».

Нещодавно ВАКС оголосив в міжнародний розшук нардепа Андрія Одарченка.

Вийти з мобільної версії