Понад 11 тисяч військових КНДР готові воювати проти України вже з листопада

Перші 2600 військових КНДР відправлять до Курської області.

18 Жовтня 2024
1 хв читання
59 переглядів
Понад 11 тисяч військових КНДР пройдуть підготовку в Росії до 1 листопада.

Згідно з заявою начальника ГУР МОУ Кирила Буданова, близько 11 тисяч солдатів з Північної Кореї проходять підготовку на сході Росії і будуть готові до бойових дій вже з 1 листопада, пише NewDay.

В інтерв’ю виданню The War Zone Буданов зазначив, що під час бойових дій північнокорейські військові використовуватимуть російську техніку та боєприпаси. Перші 2600 солдатів КНДР планується відправити у Курську область. Куди відправлять решту військових, які проходять навчання у Росії, наразі невідоме.

Вони будуть готові 1 листопада (воювати). У нас зараз немає повної картини, 

прокоментував Буданов.

Ця інформація підтверджує нещодавні заяви президента України Володимира Зеленського про підготовку десяти тисяч північнокорейських військових для війни в Україні, зокрема у складі піхоти. Раніше видання Washington Post повідомляло, що кілька тисяч солдатів КНДР вже проходять навчання в Росії і можуть бути направлені на фронт.

Нагадаємо, що міністр оборони Південної Кореї Кім Йонг Хен також висловлював занепокоєння щодо можливого направлення військових КНДР в окуповані території України. Тим часом керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко стверджує, що інформація про підготовку північнокорейських солдатів до відправки на фронт не відповідає дійсності.

Нещодавно КНДР підірвала дороги до Південної Кореї.

Вийти з мобільної версії