В Україні встановили рекордну кількість базових станцій для покращення мобільного зв’язку

Рекордні 2300 базових станцій для покращення мобільного звʼязку встановлено в Україні.

28 Червня 2024
One Min Read
131 Views
В Україні встановили рекордну кількість базових станцій для покращення мобільного зв'язку

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив про значні досягнення у покращенні якості мобільного зв’язку в Україні. За останні пів року в країні встановили рекордну кількість базових станцій, незважаючи на постійні обстріли з боку російських військ, які шкодять інфраструктурі.

Мобільні оператори активно працюють над відновленням знищеного обладнання та інвестують у покращення наявного. В середньому, на місяць встановлюється близько 240 нових базових станцій. За останні шість місяців було встановлено понад 2 295 базових станцій у більш ніж 300 населених пунктах. На відео, яке супроводжує повідомлення, показано підняття вежі мобільного зв’язку в Київській області, що забезпечить зв’язок для 2 400 людей у радіусі понад 10 кілометрів.

У травні Міністерство цифрової трансформації разом із партнерами представило стратегію розвитку електронних комунікацій до 2030 року. Однією з ключових цілей є забезпечення 98% населення мобільним зв’язком та широкосмуговим доступом до інтернету до 2030 року. Наразі цей показник становить 91%.

Михайло Федоров висловив вдячність мобільним операторам за їхню важливу роботу та розбудову телеком-інфраструктури, завдяки чому дзвінок рідним стає доступним навіть у складні часи.

Раніше стало відомо, що ЄС виділить Україні кошти з заморожених активів РФ.

Exit mobile version