Троє херсонців під судом за співпрацю з окупантами

Херсонська обласна прокуратура повідомила про направлення до суду обвинувальних актів проти трьох жителів...

28 Червня 2024
One Min Read
130 Views

Херсонська обласна прокуратура повідомила про направлення до суду обвинувальних актів проти трьох жителів Херсона, які під час окупації очолювали підрозділи обласного центру гігієни та епідеміології.

За інформацією сайту Новини Херсону, обвинувачені у 2022 році погодилися на співпрацю з окупаційною владою і зайняли керівні посади у захопленому “Херсонському обласному центрі контролю та профілактики хвороб”, який було перейменовано на “Херсонський обласний центр гігієни та епідеміології”. Один з обвинувачених став “заступником головного лікаря з адміністративно-господарської частини”, його дружина – “завідувачем відділу кадрового забезпечення”, а ще одна жінка обійняла посаду “керівника структурного підрозділу Білозерського районного відділення Херсонського міськрайонного відділу” цієї ж організації. Чоловік контролював господарську діяльність закладу, витрати матеріалів та грошей. Жінки здійснювали загальне керівництво підрозділами, підбирали персонал, розподіляли функціональні обов’язки та контролювали дисципліну підлеглих.

Наразі обвинувачені утримуються під вартою, очікуючи на вирок суду. Їм загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років, позбавлення права обіймати певні посади на строк від 10 до 15 років, а також можлива конфіскація майна.

Раніше було повідомлено про судовий процес над ексзаступником начальника Херсонського підрозділу охорони регіональної філії “Одеської залізниці”. Також окупаційного керівника “Каховського водоканалу” засудили до 11 років ув’язнення.

Нагадаємо, що в результаті обстрілу Бериславського району Херсонщини загинула жінка.

Exit mobile version