5 найефективніших добавок для зміцнення волосся за рекомендацією лікарів

Ваше волосся може стати міцнішим та здоровішим за допомогою правильних вітамінів і мінералів.

11 Червня 2024
2 Mins Read
194 Views

Для багатьох з нас волосся відіграє значну роль у вираженні наших почуттів. Часто ми міняємо зачіски після значущих подій у нашому житті, таких як розрив відносин, або ж намагаємося виглядати привабливіше, створюючи об’єм, пише WomanEL. Коли наше волосся починає слабшати або випадати, це може суттєво впливати на наше внутрішнє сприйняття себе. Чи можемо ми щось з цим зробити? Так, приймання певних добавок може допомогти. Але які добавки найкращі для росту волосся?

New Day рекомендує найкращі добавки, які допоможуть швидше відростити волосся і покращать його здоров’я.

Залізо для волосся

Залізо сприяє покращенню кровообігу і транспортуванню кисню до клітин, що важливо для тих, хто бажає зміцнити волосся і нігті.

Проведення кров’яних тестів може показати, чи страждаєте ви від дефіциту заліза, що є досить розповсюдженим, зокрема серед жінок, за словами дерматолога Мелісси Піліанг з Cleveland Clinic.

Для підвищення рівня заліза Піліанг радить споживати дві порції червоного м’яса по 113 грамів на тиждень, а також включити до раціону темну листову зелень та бобові. Якщо ці зусилля не підвищать рівень заліза, варто обговорити з лікарем прийом залізовмісної добавки.

5 найефективніших добавок для зміцнення волосся за рекомендацією лікарів
5 найефективніших добавок для зміцнення волосся за рекомендацією лікарів

Колаген

Додання колагенового порошку до вашого раціону може прискорити ріст волосся і покращити стан шкіри, повідомляє Даніель Келвас, лікар-медик.

«Колаген — це основний білок, який становить основу нашого волосся, шкіри, нігтів та кісток», — зазначає Келвас. Вона радить використовувати бичачий колаген типів 1, 2, 3, 4, а у разі алергії на молюски — уникати колагену з риби.

Біотин

Біотин, відомий також як вітамін B7, підтримує метаболізм жирів, вуглеводів і білків. Його дефіцит може призвести до випадіння волосся, хоча дослідження підтверджують користь біотину лише при його недоліку.

Лікар може допомогти вам визначити необхідність прийому біотину. Цей вітамін також міститься у цільному зерні, мигдалі та м’ясі, а шампуні з біотином можуть сприяти регенерації волосяних фолікулів.

Вітамін C

Вітамін C не тільки сприяє засвоєнню заліза, але й необхідний для вироблення колагену, що життєво важливо для росту нових волосся та здоров’я існуючих, стверджує Дон Грант з The Independent Pharmacy.

З віком потреба в вітаміні C збільшується, тому важливо включати до раціону цитрусові, хрестоцвіті овочі та болгарський перець або обговорити можливість прийому вітамінових добавок з вашим лікарем.

Вітамін D

Вітамін D критично важливий для клітинної регуляції і імунної системи, його нестача може викликати випадіння волосся, каже Майкл Мей, лікар-медик.

Збільшити споживання вітаміну D можна, перебуваючи на сонці, також вітамін D знайдете у жирній рибі, червоному м’ясі та яєчних жовтках. Веганам і вегетаріанцям варто звернути увагу на гриби, одне з небагатьох рослинних джерел вітаміну D.

Не забудьте: догляд за волоссям починається від гребінця, тож ось кілька порад, як його очистити в домашніх умовах.

Exit mobile version