Українці почали масово виїжджати за кордон: НБУ розкрили причину

Кількість мігрантів зросла до 6,6 млн.

6 Липня 2024
1 хв читання
467 переглядів
Чому українці масово виїжджають за кордон?

Українці масово виїжджають за кордон, що стало відомим за даними останнього макроекономічного та монетарного огляду Національного банку України. За період з травня по червень 2024 року кількість мігрантів збільшилася до 6,6 мільйонів осіб, що свідчить про значний сплеск виїзду громадян за кордон, повідомляє NewDay.

Один із ключових чинників, який, за словами Національного банку, може пояснити цей тренд, — дефіцит електроенергії в Україні. Нестабільні постачання електроенергії в країні в останні місяці стали серйозним викликом для господарства, що спонукає людей шукати нові можливості за кордоном.

Експерти також зауважують, що проблема дефіциту робочої сили в Україні набирає все більш актуальний характер. Елла Лібанова, директорка Інституту демографії й соціальних досліджень імені Михайла Птухи, висловила обурення щодо недостатнього обсягу робочої сили в країні вже зараз, попереджаючи, що ситуація може стати катастрофічною після завершення війни.

В умовах високої нестабільності та невизначеності на внутрішньому ринку праці, переїзд за кордон стає привабливим варіантом для багатьох українців, які шукають більш стабільних умов для життя і розвитку своєї кар’єри.

Нагадаємо, що тепер військовий квиток перевірятимуть на кордоні у всіх чоловіків.

Вийти з мобільної версії