Власники Telegram-каналів будуть зобов’язані реєструвати свою особу

Кирило Буданов вважає, що замість закриття Telegram, варто впровадити ідентифікацію адміністраторів каналів.

7 Вересня 2024
1 хв читання
165 переглядів
Буданов пропонує ідентифікацію анонімних Telegram-каналів, щоб забезпечити відповідальність за публікації.

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов висловився про Telegram як про загрозу національній безпеці України, проте пропонує не закривати месенджер, а «офізичити» анонімні канали. Про це він заявив в інтерв’ю «Радіо Хартія», повідомляє NewDay.

Буданов зазначив, що Telegram став основним джерелом інформації для українців, перевершивши інші платформи. За його словами, замість того, щоб повністю забороняти месенджер, який є «технічно важчий» для закриття, необхідно ввести реєстрацію для адміністраторів анонімних каналів, що забезпечить особисту відповідальність за публікації.

Якщо ти хочеш публікувати якісь новини — будь ласка, зареєструйся. Тоді в людини є особиста відповідальність за те, що вона там розміщає,

коментує Буданов.

Керівник ГУР раніше висловлював стурбованість тим, що Telegram може бути використаний для дезінформації та інших загроз національній безпеці. Він зазначив, що хоча платформа надає можливість анонімного поширення інформації, вона також відіграє важливу роль в інформаційному впливі на тимчасово окупованих територіях.

В Україні вже є ініціативи щодо жорсткішого регулювання Telegram. 14 лютого 2024 року речник ГУР МО Андрій Юсов заявив, що платформа містить низку загроз для держави. Також народний депутат Микола Княжицький ініціював законопроєкт, що має бути поданий до Верховної Ради до кінця вересня. Водночас Telegram стверджує, що платформа залишається безпечною для українців.

Нещодавно стало відомо, що у Міноборони немає коштів на бойові виплати для ЗСУ.

Вийти з мобільної версії