Німеччина зіткнулася з тюремною кризою: нестача персоналу та загрози для службовців

Ще одна криза назріває в Німеччині. Цього разу тюремна.

25 Червня 2024
One Min Read
113 Views

Глава Асоціації тюремних службовців Німеччини Рене Мюллер заявив про серйозну кризу в тюремній системі ФРН. За його словами, з 2016 року в тюремній системі залишаються незаповненими дві тисячі посад, пише сайт Новини Херсону. В окремих установах співвідношення персоналу до ув’язнених є критично низьким: на 70 ув’язнених припадає лише один співробітник.

«Таким чином неможливо забезпечити належний догляд за ув’язненими. Якщо політики не будуть реагувати, все рухне», — говорить Мюллер.

Він зазначає, що загрози та образи з боку ув’язнених стали частиною повсякденного життя для тюремних службовців. «Деякі ув’язнені навіть не зупиняються на тому, щоб загрожувати родині. Тоді ми радимо висунути проти них звинувачення. Але багато колег навіть не повідомляють про такі речі, як словесні образи, тому що розслідування в прокуратурі часто закінчуються без відповідних санкцій», — ділиться глава асоціації.

Крім того, за словами Мюллера, майже в кожній тюрмі гостро стоїть проблема наркотиків. «Синтетичні наркотики, які ввозяться в тюрму у вигляді розчину на папері, зараз дійсно є проблемою. В останні роки їх кількість зросла. Ув’язнені після їх вживання раптово стають непередбачуваними», — розповідає він.

Мюллер зазначає, що в деяких містах, наприклад, у Гамбурзі, дві третини всіх ув’язнених становлять іноземці. Деякі з них не володіють німецькою мовою і не можуть пояснити персоналу, що їм потрібно. Водночас деякі мігранти навмисно нападають на офіцерів, оскільки знають, що «новий злочин відстрочить їхню депортацію».

Нагадаємо, що в останньому матчі групового етапу Німеччина на останніх хвилинах врятувалася від поразки зі Швейцарією.

Exit mobile version