НАТО схвильоване, що Байден програє Трампу

Дипломати занепокоєні віком і здоров'ям президента США перед самітом.

6 Липня 2024
1 хв читання
335 переглядів
Чиновники НАТО сумніваються в здатності Байдена перемогти Трампа на виборах 2024 року.

Лідери НАТО побоюються, що американському президенту Джо Байдену не вдасться перемогти його опонента Дональда Трампа на виборах в США. Про це інформує NewDay з посиланням на Politico

Ми не впевнені, що, навіть якщо він переможе, він зможе прожити ще чотири роки,

коментують чиновники НАТО.

За даними видання, союзники по НАТО потихеньку задаються питанням, як довго президент Байден зможе забезпечувати американську підтримку для оборони Європи. Дипломати і світові лідери, які готуються до саміту НАТО наступного тижня, в приватних розмовах висловлюють гостру стурбованість віком, станом здоров’я і здатністю Байдена перемогти на президентських виборах 2024 року.

Загалом іноземні посадовці здебільшого виступають за переобрання Байдена і побоюються, що повернення колишнього президента США Трампа до влади завдасть шкоди НАТО і підірве військові зусилля в Україні. Вони також відреагували на нещодавній виступ Байдена на дебатах з тривогою і побоюванням, що Байден може виявитися занадто слабким, щоб перемогти Трампа та очолити світову наддержаву.

Не треба бути генієм, щоб побачити, що президент старий.. Ми не впевнені, що, навіть якщо він переможе, він зможе прожити ще чотири роки,

сказав анонімне джерело.

Днями в США відбулись дебати між колишнім президентом США Дональдом Трампом і нинішнім — Джо Байденом. Після проведених дебатів Білий дім заявив, що це була «погана ніч» для Байдена, однак наголосив, що він все ще може балотуватися. Попри те, що сам Байден на деякий час засумнівався щодо участі в виборах, його родина все ж закликала його залишитися у передвиборчих перегонах.

А нещодавно журнал Time посміявся над Байденом, показавши неоднозначну обкладинку.

Вийти з мобільної версії