Трамп оголосив війну електромобілям

Гроші з "нового зеленого обману" підуть на дороги, мости та дамби, стверджує кандидат у президенти.

19 Липня 2024
2 хв читання
312 переглядів
Дональд Трамп: Більше ніяких електромобілів.

19 липня 2024 року кандидат у президенти США Дональд Трамп зробив гучну заяву, яка викликала хвилю обговорень в обох Америках та Європі, пише сайт New Day. Виступаючи на сцені у Вісконсині, Трамп різко висловився проти електромобілів і зеленої енергетики, обіцяючи припинити всі ініціативи у цьому напрямку, якщо його оберуть президентом.

Трамп заявив, що відразу після вступу на посаду він припинить усі зобов’язання США щодо підтримки електричних автомобілів. Він аргументував це необхідністю зберегти автомобільну промисловість країни від “повного знищення” та заощадити тисячі доларів для американських споживачів на кожному авто. Трамп назвав державне фінансування зеленої енергетики “новим зеленим обманом” і запропонував спрямувати ці кошти на інфраструктурні проекти, такі як дороги, мости та дамби.

Такі заяви Трампа повністю суперечать політиці нинішнього президента Джо Байдена. Байден активно підтримує електромобілі та зелений перехід, маючи на меті досягти 50% продажів електромобілів у США до 2030 року. Зокрема, Байденова адміністрація впровадила Закон про “Зниження інфляції” 2022 року, який надає стимули для автомобілів з нульовими викидами, вироблених у Північній Америці, за умови використання батарей з місцевої сировини.

Трамп підкреслив, що США, як перша країна-виробник нафти у світі, не повинні орієнтуватися на електромобілі як засіб економічної та енергетичної незалежності. Він вважає, що електромобілі не працюють ефективно, і ця технологія більше вигідна Китаю, ніж Америці. Ця заява вказує на глибокий розкол у підходах до економічної політики та енергетичної безпеки між двома головними кандидатами на президентський пост.

Дональд Трамп вже неодноразово висловлював своє презирство до електричних транспортних засобів, наголошуючи, що вони шкодять американським робітникам. З його заяв стає зрозумілим, що у випадку перемоги на виборах, Трамп має намір зосередитися на відновленні та модернізації інфраструктури країни, відмовившись від підтримки зеленої енергетики.

В одній з наших попередніх статей йшлося про те, що Україна взяла новий кредит на 2,5 млрд доларів.

Вийти з мобільної версії