Нові правила проживання біженців в Угорщині: хто втратить житло

Зміни спрямовані на оптимізацію ресурсів і підтримку найбільш уразливих категорій населення.

20 Липня 2024
1 хв читання
365 переглядів
Нові правила житлової підтримки для біженців в Угорщині

З 21 серпня 2024 року в Угорщині набудуть чинності нові правила надання субсидованого житла українським біженцям. Відповідно до цих змін, право на безкоштовне житло матимуть лише ті, хто прибув із регіонів, визнаних урядом Угорщини як такі, що зазнали впливу війни. Про це повідомляє NewDay з посиланням на UNHCR в Угорщині.

Нові правила застосовуються до всіх біженців, які мають право на тимчасовий захист, осіб з подвійним громадянством і громадян Угорщини, які проживали в Україні до початку війни 24 лютого 2022 року або пізніше. Це рішення спрямоване на оптимізацію ресурсів та підтримку найбільш уразливих категорій населення.

Біженці, які прибули з інших регіонів, втратять право на безкоштовне житло, якщо не подадуть заяву про продовження пільги до 10 липня 2024 року.

Особи, які вважають, що через особливі життєві обставини, такі як вік старше 65 років, медичні потреби або інвалідність, їм потрібна подальша підтримка, мають подати заяву про продовження дії пільги до місцевого комітету захисту не пізніше 10 липня 2024 року. У разі потреби допомоги з поданням заяви, рекомендується звернутися до оператора будинку, де вони проживають.

Нещодавно стало відомо, чи можна отримати повістку прямо на кордоні.

Вийти з мобільної версії