Чоловік померлої в Діснейленді жінки не може подати до суду через безкоштовну підписку на Disney+

Адвокати звинувачують Disney у несправедливих умовах підписки і створенні юридичної пастки.

14 Серпня 2024
2 хв читання
292 переглядів
Американець не може подати до суду на Disney через умови підписки Disney+

У Сполучених Штатах Америки розгортається скандал навколо умов підписки Disney+, що ставить під загрозу право на судовий розгляд. Джеффрі Пікколо, американець з Флориди, нещодавно пережив важку втрату — його дружина і відома лікарка Канокпорн Тансуан померла від алергічної реакції після вечері в ресторані Діснейленду. Трагедія сталася під час їхнього відвідування парку розваг, де квитки були куплені через додаток My Disney Experience, повідомляє NewDay з посиланням на New York Post.

Однак тепер Пікколо стикається з юридичними перепонами — він не може подати до суду на Disney через умови, з якими погодився п’ять років тому при оформленні безкоштовної підписки на Disney+. Як виявилося, у договорі підписки міститься пункт, який вимагає вирішення всіх великих позовів через індивідуальний арбітраж — неурядовий суд, де великі корпорації зазвичай мають перевагу.

Аналогічні умови були зазначені й в додатку My Disney Experience, через який були придбані квитки до Діснейленду. Це означає, що навіть у разі подання позову за фактом трагічного інциденту, Пікколо змушений вирішувати питання в арбітражі, а не у звичайному суді.

Але Disney стверджує, що позов у ​​розмірі 50 000 доларів США має бути перенесений із суду, оскільки Пікколо погодився розглядати всі суперечки з компанією, коли він уперше підписався на одномісячну пробну версію потокового сервісу Disney+ ще у 2019 році,

коментує New York Post.

Адвокати Пікколо назвали ці спроби Disney позбавити його можливості подати звичайний позов «абсурдними» і «обурливо необґрунтованими». Вони стверджують, що такі умови підписки є несправедливими та порушують права споживачів, особливо у випадках серйозних травм чи смертельних випадків.

Тепер питання, чи зможе Пікколо отримати справедливість через арбітраж, чи зміняться умови договорів великих корпорацій, стоїть на порядку денному у його адвокатів.

Нещодавно дівчинці не видали паспорт, бо її назвали на честь персонажа «Гри престолів».

Вийти з мобільної версії