Чи реальне об’єднання Південної Кореї з КНДР: Сеул прокоментував

Президент Юн Сок Йоль закликає до створення спільного консультативного органу для покращення відносин.

19 Серпня 2024
2 хв читання
206 переглядів
Сеул пропонує Пхеньяну політичну та економічну співпрацю в обмін на кроки до денуклеаризації Північної Кореї.

У своїй промові з нагоди Дня національного визволення Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль висловив нове бачення для відновлення співпраці з Північною Кореєю. У контексті триваючої напруженості між двома країнами, Сеул запропонував створення спільного консультативного органу, що могло б допомогти знайти шляхи для зниження напруження та відновлення економічної взаємодії, повідомляє NewDay.

Юн Сок Йоль зазначив, що Південна Корея готова розпочати політичну і економічну співпрацю з КНДР, щойно Пхеньян зробить кроки до денуклеаризації. Президент підкреслив, що діалог і співпраця мають потенціал для досягнення суттєвого прогресу в міжкорейських відносинах.

Це звернення стало вже другим за останній час після відхилення Північною Кореєю пропозиції Південної Кореї про допомогу у ліквідації наслідків повені. В умовах найгірших відносин між двома державами за останні десятиліття, Північна Корея продовжує нарощувати свій ядерний і ракетний потенціал, водночас позначаючи своїх південних сусідів як «головних ворогів».

Ми розпочнемо політичну та економічну співпрацю, як тільки Північна Корея зробить хоча б один крок до денуклеаризації. Діалог і співпраця можуть призвести до суттєвого прогресу в міжкорейських відносинах,

коментує президент.

Юн також пропонує створити «міжкорейську робочу групу», яка могла б допомогти вирішити економічні питання, а також питання міжлюдських обмінів і возз’єднання сімей, розділених війною. В рамках міжнародної конференції з прав людини у Північній Кореї він пропонує створити фонд для підвищення обізнаності про корейське питання, підтримки активістів та розширення доступу громадян КНДР до зовнішньої інформації.

Важливо допомогти народу Північної Кореї пробудитися і усвідомити цінності свободи. Якщо більше північних корейців визнають, що об’єднання через свободу – це єдиний спосіб покращити своє життя, і будуть переконані, що об’єднана Республіка Корея прийме їх, вони стануть сильними, дружніми силами для об’єднання, заснованого на свободі,

додав Юн Сок Йоль.

Ці нові ініціативи Південної Кореї намагаються протистояти збільшеній нестабільності, що провокується міжнародною ситуацією на Корейському півострові, і враховують можливі наслідки широкомасштабного конфлікту за участю таких великих гравців, як Китай і США.

Нещодавно стало відомо, хто, на думку Трампа, винен у вторгненні Путіна до України.

Вийти з мобільної версії