Суперяхта техномагната Майка Лінча затонула біля Італії. Він і ще 6 людей зникли безвісти

Водолази продовжують пошуки на місці катастрофи біля містечка Портічелло.

20 Серпня 2024
2 хв читання
230 переглядів

Біля берегів Італії затонула розкішна суперяхта британського технологічного бізнесмена Майка Лінча. На борту перебували 22 людини, з яких вдалося врятувати 15. Серед врятованих — дружина Лінча, Анджела Бакарес, а також однорічна дівчинка. Лінч і його 18-річна донька Ганна вважаються зниклими безвісти, повідомляє NewDay.

Яхта, що мала ім’я Bayesian, затонула поблизу містечка Портічелло. 56-метрове судно під британським прапором було знайдене на глибині близько 50 метрів. Італійська берегова охорона підтвердила виявлення одного тіла — шеф-кухаря яхти.

Яхта вийшла з сицилійського порту Мілаццо 14 серпня і востаннє була зафіксована ввечері 18 серпня неподалік Палермо з позначкою «на якорі» на трекінговому додатку VesselFinder. Місцеві рибалки повідомляють про можливий вихор або торнадо, що могло стати причиною катастрофи. Вони також бачили сигнальну ракету, що була випущена з яхти перед її затопленням. Пошуково-рятувальні операції тривають, але поки що вдалося виявити лише частини розбитої яхти.



Розкішна яхта Bayesian завдовжки 56 метрів з 75-метровою алюмінієвою щоглою є найвищою у світі. Раніше вона називалася Salute і плавала під голландським прапором. Яхту, побудовану у 2008 році й відремонтовану в 2020 році італійською компанією Perini Navi, могли орендувати за 195 000 євро на тиждень. Вона здобула багато нагород за дизайн. Перед затопленням яхта подорожувала через Ліпарські острови і Чефалу.

Суперяхта Bayesian, що затонула 20 серпня.
Суперяхта Bayesian, що затонула 19 серпня. Фото: Perini Navi

Майк Лінч, який став відомим як співзасновник фірми Autonomy, був впливовим діячем на технологічному ринку Великої Британії. Останні роки він провів у судових баталіях, захищаючи свою репутацію у зв’язку з обвинувальною справою щодо продажу Autonomy компанії Hewlett-Packard. Статки Лінча становлять 500 мільйонів фунтів стерлінгів (965 мільйонів доларів США).

Нещодавно Ілон Маск відповів, чи дарував Кадирову кібертрак Tesla.

Вийти з мобільної версії