Британія дозволила Україні використовувати ракети Storm Shadow для ударів по РФ

Ентоні Блінкен натякнув, що Білий дім збирається зняти свої обмеження на використання Україною зброї...

11 Вересня 2024
1 хв читання
141 переглядів
Блінкен натякає, що США знімуть обмеження на використання Україною зброї великої дальності.

Згідно з інформацією, оприлюдненою виданням Guardian, уряд Великої Британії дав згоду на використання Україною крилатих ракет Storm Shadow для атак по території Росії. Джерела в британському уряді підтвердили, що рішення вже ухвалено, хоча офіційна публічна інформація про це, ймовірно, не буде оголошена під час зустрічі лідерів Лейбористської партії Великої Британії та президента США в Вашингтоні, запланованої на п’ятницю, пише NewDay.

Guardian також повідомляє, що спільний візит держсекретаря США Ентоні Блінкена і міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Леммі до Києва в середу відбувся саме через позитивне рішення щодо Storm Shadow. 

Путін загострився через постачання ракет з Ірану. Ми бачимо нову вісь Росії, Ірану та Північної Кореї… Обидва лідери планують обговорити війну в Україні й способи її припинення в рамках широкомасштабної зовнішньополітичної дискусії, хоча вони уникатимуть інтенсивної уваги до будь-якої окремої системи озброєнь, оскільки метою розмови є стратегія. Джерела в британському уряді вказали, що вже було прийнято рішення дозволити Україні використовувати крилаті ракети Storm Shadow по цілях у Росії,

пише Guardian.

Проте, публічне оголошення про ці ракети в Києві, які мають дальність понад 300 км, можливо, було б визнано надмірною провокацією. Залишається в силі також обмеження на використання ракет, радіус дії яких становить щонайменше 190 миль (300 км).

Нагадаємо, що скоро ЗСУ отримають нові вітчизняні дрони «Чорна вдова».

Вийти з мобільної версії