МЗС України засудило політичну грузинську рекламу з кадрами зруйнованих міст України

Керівна партія Грузії використовує фото зруйнованих війною українських міст у своїй кампанії.

26 Вересня 2024
1 хв читання
90 переглядів

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест проти використання кадрів зруйнованих російською агресією українських міст у політичній рекламі партії «Грузинська мрія». Відомство вважає такі дії абсолютно неприпустимими та неетичними, пише NewDay.

Міністерство закордонних справ України засуджує і вважає неприпустимим використання в політичній рекламі зображень жахливих наслідків безжальної війни Росії проти України, страждань та крові тисяч невинних людей, руйнувань церковних святинь і культурного надбання людства,

зазначається у заяві МЗС.

Міністерство закликало уряд Грузії та партію «Грузинська мрія» утримуватись від експлуатації теми війни в Україні у своїй внутрішньополітичній боротьбі. Водночас українські дипломати висловили сподівання, що парламентські вибори в Грузії відбудуться в мирний і демократичний спосіб, а грузинський народ продовжить свій стратегічний курс на євроінтеграцію.

Нагадаємо, що в рамках передвиборчої кампанії «Грузинської мрії» були представлені плакати та відеоролики, в яких кадри зруйнованих міст України контрастують із зображеннями нових автобусів і фонтанів у Грузії. Гасло кампанії пропонує виборцям «обрати мир» і «сказати ні війні».

Президентка Грузії назвала політичну рекламу Грузинської мрії ганебною.
Президентка Грузії назвала політичну рекламу Грузинської мрії ганебною. Фото: censor_net

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі також різко засудила цю рекламну кампанію, назвавши її «ганебною» та «образливою» для грузинської культури й традицій. 

Президентка Грузії назвала політичну рекламу Грузинської мрії ганебною. Фото: censor_net

Нагадаємо, що сьогодні США надали Україні 7,9 млрд доларів оборонної допомоги.

Вийти з мобільної версії