Українська компанія побудує завод з виробництва вибухівки у Литві

Світовий попит на RDX зростає і за прогнозом досягне 13 млрд доларів США до 2028 року.

16 Жовтня 2024
1 хв читання
85 переглядів
Українська компанія планує збудувати завод з виробництва RDX у Литві

Литва готується до реалізації нового оборонного проєкту. Українська компанія оголосила про намір побудувати завод з виробництва вибухових речовин RDX (гексогену). Будівельні роботи заплановані на наступний рік, пише NewDay.

Цю інформацію підтвердило Міністерство економіки та інновацій Литви, яке вже підписало меморандум з українською компанією. Заступниця міністерки економіки Еріка Курочкіна зазначила, що новий завод, який зводитимуть в Литві, суттєво сприятиме розвитку оборонного сектору країни.

Новий завод з виробництва вибухівки є одним із кількох запланованих спільних оборонних проєктів — литовці й українці також обговорюють розвиток безпілотників та інших оборонних технологій,

підкреслила Курочкіна.

Цього року Литва ініціювала зміни до законодавства, що дозволяють швидше реалізовувати проєкти в оборонній промисловості. Спрощення процедур завдяки поправкам до законів відкриває шлях для швидкого старту будівництва заводу.

Ринок вибухових речовин RDX демонструє стрімке зростання. У 2023 році його обсяг склав приблизно 10 мільярдів доларів США. Прогнози свідчать про подальше зростання до 13 мільярдів доларів США до 2028 року. Вибухівка, виготовлена з RDX, має високу детонаційну швидкість й значну вибухову силу, що робить її популярною серед армій країн НАТО.

Сьогодні видання АР заявило, що План перемоги Зеленського віддає майбутнє України в руки західних партнерів.

Вийти з мобільної версії