США готові запросити Україну до НАТО

Німеччина може переглянути свою позицію у зв'язку зі зміною політики Штатів.

19 Жовтня 2024
1 хв читання
121 переглядів
США готові підтримати запрошення України до НАТО.

США більше не заперечують проти запрошення України до НАТО, що може суттєво вплинути на позицію Німеччини. Про це повідомляє NewDay з посиланням на французьке видання Le Monde.

Під час недавньої зустрічі в Берліні президент США Джо Байден обговорив з лідерами Німеччини, Франції та Великої Британії план перемоги України. Відзначається, що раніше Вашингтон, разом з Берліном, блокував можливість приєднання України до Альянсу, проте тепер змінив свою позицію.

Анонімні джерела у Le Monde зазначають, що якщо на наступних президентських виборах у США переможе кандидатка від Демократичної партії Камала Гарріс, Байден може почати підготовку до запрошення України в НАТО вже в перехідний період. Ця зміна позиції США може спонукати й Німеччину переглянути свої погляди щодо членства України в Альянсі.

Вступ до НАТО є однією з основних цілей зовнішньої політики України, активні обговорення якої почалися з початком повномасштабного вторгнення Росії. На саміті НАТО в Вашингтоні цього літа Україна сподівалася отримати офіційне запрошення, але цього не сталося.

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що запрошення до НАТО та майбутнє членство можуть стати реальними кроками у досягненні миру.

Нещодавно стало відомо, як лідери ЄС відреагували на «План перемоги» Зеленського.

Вийти з мобільної версії