Mastercard запустила новий сервіс біометричної автентифікації: кардинальні зміни онлайн-шопінгу

Новий стандарт безпеки онлайн-платежів з сервісом Payment Passkey.

30 Серпня 2024
2 хв читання
164 переглядів
Payment Passkey від Mastercard — токенізація і біометрія для максимального захисту ваших платіжних даних.

Mastercard оголосила про запуск свого нового сервісу Payment Passkey, який обіцяє зробити онлайн-покупки ще безпечнішими та зручнішими. Сервіс дебютує в Індії як пілотний проєкт і вже інтегрується з деякими з найбільших платіжних гравців країни, серед яких платіжні агрегатори Juspay, Razorpay і PayU, інтернет-магазин bigbasket і провідний банк Axis Bank, повідомляє NewDay.

Payment Passkey використовує передові технології токенізації для захисту платіжних реквізитів та біометричних даних користувачів. Це гарантує, що жодна інформація не буде передана третім особам і не потрапить у руки шахраїв чи зловмисників.

З новим сервісом процес онлайн-шопінгу стає простіше:

  • Користувачі можуть вибрати свою картку Mastercard під час оформлення замовлення як гості або вибрати картку, яка вже зберігається у файлі у продавця.
  • Для підтвердження платежу доступні біометричні функції на пристрої: відбиток пальця, сканування обличчя або PIN-код.
  • Після успішної автентифікації платіж миттєво завершується.

Впроваджуючи послугу Mastercard Payment Passkey, ми просуваємо безпечні онлайн-оплати і наше бачення токенізованої економіки. Завдяки інноваційним технологіям, що підвищують безпеку і зручність, ми створюємо більш прозору комерційну екосистему для всіх. Оскільки ми продовжуємо лідирувати у сфері цифрових платежів, наша прихильність до досягнення майбутнього, заснованого на токенах, сильна як ніколи,

зазначив Йорн Ламберт, директор з продуктів Mastercard.

Payment Passkey спроєктований для забезпечення токенізованих транзакцій онлайн або віддалено, що допомагає значно знизити рівень шахрайства та підвищити рівень схвалення. Поєднуючи токенізацію платіжних реквізитів з безперебійною біометричною автентифікацією, Mastercard інтегрує галузеві стандарти EMVCo, World Wide Web Consortium і FIDO Alliance для пришвидшення й безпеки процесу оформлення замовлення.

Після успішної пілотної програми в Індії компанія планує розгорнути сервіс Mastercard Payment Passkey на глобальному рівні протягом найближчих місяців.

Нагадаємо, нещодавно чоловік з чипом Neuralink у мозку зіграв у Counter-Strike 2 завдяки силі думки.

Вийти з мобільної версії