Дмитра Гордона засудили до 14 років за ґратами

Військовий суд РФ заочно засудив українського журналіста.

1 Липня 2024
One Min Read
137 Views

Заочний військовий суд Російської Федерації засудив українського журналіста Дмитра Гордона до 14 років ув’язнення за обвинуваченням у закликах завдати ядерного удару по Росії. Про це повідомляє NewDay.Kherson з посиланням на заяву пропагандистського агентства Росії ТАСС.

Згідно з інформацією, Гордона звинуватили у публічних закликах до тероризму, поширенні воєнних фейків та розпалюванні ненависті. В основі звинувачень — його відеозвернення, де він закликав США розпочати ядерну війну проти Росії, а також інтерв’ю, де він звинуватив російську армію в насильстві проти мирного населення України.

Зазначимо, що Гордон був заочно заарештований в Росії Басманнським районним судом Москви й внесений до списку «екстремістів і терористів» ще у 2022 році. Це рішення стало частиною широкомасштабної кремлівської кампанії проти критиків російського режиму, що продовжується в країні.

Українському журналісту дали надмірний вирок у Росії.
Українському журналісту дали надмірний вирок у Росії. Фото: ТАСС

Українські громадяни не вперше стають жертвами судових переслідувань у Росії. Наприклад, Верховний суд Росії заочно засудив до 10 років ув’язнення депутата Верховної Ради Олексія Гончаренка за трьома статтями. У червні суд у Ростові-на-Дону оголосив вирок чотирьом громадянам України у справі про вбивство одного з ватажків угруповання «ДНР» Арсена Павлова, відомого як Моторола.

Нещодавно ми розповідали, що робить колишній агент Кремля в Україні.

Exit mobile version